top of page

Hva er Skleroterapi?


Åreknuter og sprengte blodkar er et vanlig problem som rammer mange mennesker. Selv om de vanligvis ikke er farlige, kan de oppleves skjemmende og forårsake ubehag og av og til smerter. Et

behandlingsalternativ for disse tilstandene er skleroterapi. Dette er en minimalt invasiv prosedyre som har blitt brukt i flere tiår for å forbedre utseendet til åreknuter og sprengte blodkar. I denne bloggen vil vi diskutere hva skleroterapi er, hvordan det fungerer, og hva du kan forvente hvis du vurderer denne behandlingen.

Hva er skleroterapi?

Skleroterapi er en medisinsk- estetisk prosedyre som innebærer å injisere en væske direkte i de

rammede blodårene. Løsningen irriterer slimhinnen i venen, og får den til å hovne opp og klebe seg

sammen. Over tid blir den behandlede venen absorbert av kroppen, og blodgjennomstrømningen blir omdirigert til «sunnere» årer.

Skleroterapi utføres vanligvis i poliklinisk setting og krever ingen anestesi. Prosedyren utføres med en tynn nål, og løsningen injiseres direkte i den berørte venen. Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden, kan flere injeksjoner være nødvendig. Hele prosedyren kan ta mellom 15 og 45 minutter, avhengig av antall årer som behandles.

Hvordan fungerer behandlingen?

Det benyttes vanligvis en saltvannsløsning eller en kjemisk sklerosant som injiseres direkte inn i venen.

Skleroterapi kan brukes til å behandle åreknuter og sprengte blodkar i bena, så vel som i andre områder av kroppen. Det brukes vanligvis til små og mellomstore årer, men anbefales ikke for store årer.

Hva du kan forvente under og etter behandlingen?

Skleroterapi er en relativt smertefri prosedyre. De fleste pasienter opplever kun mildt ubehag under

injeksjonsprosessen, som vanligvis varer i noen få sekunder. Etter prosedyren kan pasienter oppleve lett hevelse eller blåmerker på injeksjonsstedet. Dette er normalt og bør avta i løpet av få dager.

Pasienter anbefales vanligvis å bruke kompresjonsstrømper i en periode etter inngrepet. Disse

strømpene bidrar til å fremme blodstrømmen og redusere hevelse. Pasienter kan også rådes til å unngå anstrengende trening og langvarig stående eller sittende i noen dager etter prosedyren.

Resultatene av skleroterapi er vanligvis synlige innen noen få uker til noen måneder etter prosedyren. I noen tilfeller kan det være nødvendig med flere behandlinger for å oppnå de ønskede resultatene.

Er skleroterapi riktig behandling for deg?

Skleroterapi er et trygt og effektivt behandlingsalternativ. Det anbefales imidlertid ikke for alle. Pasienter med visse medisinske tilstander, som dyp venetrombose eller en historie med blodpropp, er kanskje ikke gode kandidater for prosedyren. I tillegg kan noen pasienter oppleve allergiske reaksjoner på produktet.Dersom du vurderer skleroterapi, er det viktig å diskutere behandlingen med kvalifisert helsepersonell.

De kan hjelpe deg med å avgjøre om skleroterapi er det riktige behandlingsalternativet for deg basert på dine individuelle behov og medisinske historie.

Konklusjon:

Skleroterapi er et trygt og effektivt behandlingsalternativ for åreknuter og sprengte blodkar. Det er en minimalt invasiv prosedyre som krever lite helingstid, noe som gjør det til et praktisk alternativ for mange pasienter. Med riktig pleie kan skleroterapi hjelpe deg med å oppnå forbedret livskvalitet. Ikke la skjemmende årer eller ubehag holde deg tilbake. Gjør noe med det i dag og book en konsultasjon med Dr. Waleed Brisam for å finne ut om skleroterapi er riktig for deg.

Book time hos Dr. Waleed Brisam 92880273

Konsutlasjon online Gratis ved bestilling av behandling.

Behandling fra 1800kr

Konsutlasjon 300kr, dette er online må bookes via telefon.

(source: Linda Bach, blog Paula Baena)

19 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page